Hae reseptiä

Keitetyt maustepäärynät

Annosmäärä
Ohje
  • 4 päärynää
  • vettä
Kastike
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl kuminaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 0.5 dl makeaa valkoviiniä
  • 1 rkl öljyä
  • 2 dl päärynöiden keitinlientä
  • 2 keltuaista
  • muskottikukkaa
  • Kuori päärynät ja keitä vähässä vedessä. Säästä vesi.
  • Poista päärynöistä siemenkodat ja leikkaa päärynät neljään osaan. Pane palat kattilaan ja lisää keltuaista ja muskottikukkaa lukuunottamatta muut ainekset. Keitä hiljaisella lämmöllä noin 10 minuuttia.
  • Nosta päärynät tarjoiluastiaan.
  • Lisää liemeen kaksi vatkattua keltuaista. Mausta kastike muskottikukalla ja tarjoa kuumana päärynälohkojen kera.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet