Sök efter recept

Kasvismureke ja herne-kurkkutsatsiki

Portioner
Kastike
  • 2.5 dl maustamatonta jogurttia
  • 0.5 kurkkua
  • 1 dl pakasteherneitä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • tuoretta minttua
  • suolaa
  • sokeria
Ohje
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl vettä
  • 3 porkkanaa
  • 0.5 kesäkurpitsa
  • 1 sipuli
  • 3 kypsää perunaa
  • 2 munaa
  • 0.5 tl timjamia
  • 1 tl meiramia
  • 1 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
  • 1 tl suolaa
  • Sekoita kaurahiutaleet veteen ja anna turvota noin 10 minuuttia.
  • Raasta porkkanat ja kesäkurpitsa. Hienonna sipuli. Kuutioi kypsät perunat. Lisää kasvikset, munat ja mausteet turvonneiden kaurahiutaleiden joukkoon.
  • Sekoita massa tasaiseksi ja kaadaleivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Kypsennä 175-asteissa uunissa noin 45 minuuttia. Jäähdytä.
  • Sekoita kastiketta varten jogurttiin karkeaksi raastettu kurkku, sulatetut herneet, hienonnettu valkosipuli ja mausteet.
  • Leikkaa mureke annospaloiksi ja lämmitä uunissa. Tarjoa kastike erikseen murekkeen kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Vihanneshedelmät