Kasvismureke ja herne-kurkkutsatsiki
Portioner
Kastike
- 2.5 dl maustamatonta jogurttia
- 0.5 kurkkua
- 1 dl pakasteherneitä
- 1 valkosipulinkynsi
- tuoretta minttua
- suolaa
- sokeria
- 2 dl kaurahiutaleita
- 2 dl vettä
- 3 porkkanaa
- 0.5 kesäkurpitsa
- 1 sipuli
- 3 kypsää perunaa
- 2 munaa
- 0.5 tl timjamia
- 1 tl meiramia
- 1 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
- 1 tl suolaa
- Sekoita kaurahiutaleet veteen ja anna turvota noin 10 minuuttia.
- Raasta porkkanat ja kesäkurpitsa. Hienonna sipuli. Kuutioi kypsät perunat. Lisää kasvikset, munat ja mausteet turvonneiden kaurahiutaleiden joukkoon.
- Sekoita massa tasaiseksi ja kaadaleivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Kypsennä 175-asteissa uunissa noin 45 minuuttia. Jäähdytä.
- Sekoita kastiketta varten jogurttiin karkeaksi raastettu kurkku, sulatetut herneet, hienonnettu valkosipuli ja mausteet.
- Leikkaa mureke annospaloiksi ja lämmitä uunissa. Tarjoa kastike erikseen murekkeen kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Vihanneshedelmät