Kasviscouscous
Portioner
Ohje
- pala purjoa
- 2 tomaattia
- 1 keltainen paprika
- 0.5 kurkkua
- 2 rkl öljyä
- 2 dl vettä
- 2 dl couscous-suurimoita
- 0.5 dl sitruunamehua
- 0.5 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 1 dl tuoretta persiljaa ja minttua hienonnettuna
- (ruskistettuja ja maustettuja lampaan ulkofileepaloja tai broileripaloja)
- Leikkaa purjo, paprika, tomaatit ja kurkku pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota hetki purjoa ja paprikaa. Lisää vesi.
- Veden kiehuessa lisää couscous ja poista kattila välittömästi liedeltä. Anna suurimoiden turvota jäähtyvässä nesteessä muutaman minuutin ajan. Sekoita couscous irtonaiseksi.
- Lisää tomaatti- ja kurkkukuutiot, sitruunamehu, suola, pippuri ja tuoreet, hienonnetut yrtit.
- Voit tarjota couscousin kylmänä, haaleana tai lämpimänä salaatin tai lisäkkeen tapaan. Couscousiin voi lisätä kypsennettyä lihaa tai kanaa tai tarjoa kasviscouscous erikseen esimerkiksi grillattujen lammasvartaiden kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lämpimät lisäkeruoat, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti