Hae reseptiä

Kasviscouscous

Kasviscouscous
Annosmäärä
Ohje
  • pala purjoa
  • 2 tomaattia
  • 1 keltainen paprika
  • 0.5 kurkkua
  • 2 rkl öljyä
  • 2 dl vettä
  • 2 dl couscous-suurimoita
  • 0.5 dl sitruunamehua
  • 0.5 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 dl tuoretta persiljaa ja minttua hienonnettuna
  • (ruskistettuja ja maustettuja lampaan ulkofileepaloja tai broileripaloja)
  • Leikkaa purjo, paprika, tomaatit ja kurkku pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota hetki purjoa ja paprikaa. Lisää vesi.
  • Veden kiehuessa lisää couscous ja poista kattila välittömästi liedeltä. Anna suurimoiden turvota jäähtyvässä nesteessä muutaman minuutin ajan. Sekoita couscous irtonaiseksi.
  • Lisää tomaatti- ja kurkkukuutiot, sitruunamehu, suola, pippuri ja tuoreet, hienonnetut yrtit.
  • Voit tarjota couscousin kylmänä, haaleana tai lämpimänä salaatin tai lisäkkeen tapaan. Couscousiin voi lisätä kypsennettyä lihaa tai kanaa tai tarjoa kasviscouscous erikseen esimerkiksi grillattujen lammasvartaiden kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lämpimät lisäkeruoat, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti