Kastanjainen sokerikakku
Portioner
Taikina
- 4 munaa
- 2 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl vaaleaa kastikesuurustetta
- 125 g voita
- 100 g tummaa suklaata
- 250 g kastanjasosetta
- 4 rkl aprikoosihilloa
- sokeroimatonta tummaa kaakaojauhetta
- Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot siivilän läpi ja sekoita varovaisesti.
- Vuoraa noin 30 x 38 cm:n kakkuvuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa 8 – 10 minuuttia.
- Jäähdytä kakku ja kumoa leivinpaperiarkin päälle.
- Sulata suklaa ja voi vesihauteessa, sekoita ja anna jäähtyä kymmenisen minuuttia. Sekoita suklaaseos kastanjasoseen ja aprikoosihillon kanssa.
- Leikkaa kakkupohja kahdeksi samankokoiseksi levyksi.
- Levitä kastanja-suklaaseosta toiselle levylle ja nosta toinen levy päälle. Anna kakun kovettua pakastimessa puoli tuntia ennen leikkaamista annospaloiksi. Siivilöi lopuksi palojen päälle kaakaojauhetta.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: