Hae reseptiä

Kastanjainen sokerikakku

Annosmäärä
Taikina
  • 4 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl vaaleaa kastikesuurustetta
Täyte
  • 125 g voita
  • 100 g tummaa suklaata
  • 250 g kastanjasosetta
  • 4 rkl aprikoosihilloa
  • sokeroimatonta tummaa kaakaojauhetta
  • Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot siivilän läpi ja sekoita varovaisesti.
  • Vuoraa noin 30 x 38 cm:n kakkuvuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa 8 – 10 minuuttia.
  • Jäähdytä kakku ja kumoa leivinpaperiarkin päälle.
  • Sulata suklaa ja voi vesihauteessa, sekoita ja anna jäähtyä kymmenisen minuuttia. Sekoita suklaaseos kastanjasoseen ja aprikoosihillon kanssa.
  • Leikkaa kakkupohja kahdeksi samankokoiseksi levyksi.
  • Levitä kastanja-suklaaseosta toiselle levylle ja nosta toinen levy päälle. Anna kakun kovettua pakastimessa puoli tuntia ennen leikkaamista annospaloiksi. Siivilöi lopuksi palojen päälle kaakaojauhetta.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Jälkiruoat, makeiset, Makeat leivonnaiset