Karviaissalaatti
Portioner
Ohje
- 0.5 l karviaismarjoja
- 2 kerää salaattia
- paljon rucolaa ja friseesalaattia
- 25 g manteleita
- 0.5 dl sitruunan mehua
- 0.5 dl öljyä
- 2 tl tuoretta piparjuuriraastetta
- (vähän hunajaa)
- Puhdista karviaiset ja revi salaatit. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- Kuori mantelit: Kaada manteleiden päälle kiehuvaa vettä ja anna liota hetki. Kun manteleista kuori irtoaa helposti, kaada kuuma vesi pois ja huuhtele manteleita kylmällä vedellä. Kuori mantelit.
- Paahda kuoritut mantelit kuivalla pannulla. Sekoita salaatti, karviaiset ja mantelit tarjoiluastiaan.
- Kaada päälle salaatinkastike ja sekoita varovasti. Tarjoa kylmänä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Marjat, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet