Karviaismarjachutney
Portioner
Ohje
- 1 puna- tai keltasipulia
- (pari valkosipulinkynttä)
- 2 cm:n pala tuoretta inkivääriä
- 2 tl curryjauhetta
- 1 l karviasmarjoja
- 0.5 sitruunan mehu
- 2 rkl viinietikkaa
- 1 kanelitanko
- 1.5 dl sokeria
- 1 dl rusinoita
- Kuori ja halkaise sipuli ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet. Kuori inkivääri ja hienonna mahdollisimman pieneksi tai raasta hienoksi raasteeksi. Kuumenna sipuliviipaleita hetki kattilan pohjalla, mutta älä ruskista.
- Lisää curry ja inkivääri ja sekoita. Lisää karviaismarjat, sitruunamehu, viinietikka ja kanelitanko. Lisää sokeri pienissä erissä.
- Sekoita, kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta, noin 10 minuuttia, kunnes karviaismarjat menevät rikki ja seos alkaa saota.
- Lisää rusinat ja keitä vielä muutama minuutti. Sekoita välillä. Tarkista lopuksi curryn ja sokerin määrä.
- Purkita valmis chutney puhtaisiin pieniin tölkkeihin.
- Karviaismarjachutney maistuu niin kotoisten possu- ja broileriruokien kuin itämaisten ruokien lisäkkeenä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: