Hae reseptiä

Karviaismarjachutney

Annosmäärä
Ohje
  • 1 puna- tai keltasipulia
  • (pari valkosipulinkynttä)
  • 2 cm:n pala tuoretta inkivääriä
  • 2 tl curryjauhetta
  • 1 l karviasmarjoja
  • 0.5 sitruunan mehu
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 kanelitanko
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 dl rusinoita
  • Kuori ja halkaise sipuli ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet. Kuori inkivääri ja hienonna mahdollisimman pieneksi tai raasta hienoksi raasteeksi. Kuumenna sipuliviipaleita hetki kattilan pohjalla, mutta älä ruskista.
  • Lisää curry ja inkivääri ja sekoita. Lisää karviaismarjat, sitruunamehu, viinietikka ja kanelitanko. Lisää sokeri pienissä erissä.
  • Sekoita, kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta, noin 10 minuuttia, kunnes karviaismarjat menevät rikki ja seos alkaa saota.
  • Lisää rusinat ja keitä vielä muutama minuutti. Sekoita välillä. Tarkista lopuksi curryn ja sokerin määrä.
  • Purkita valmis chutney puhtaisiin pieniin tölkkeihin.
  • Karviaismarjachutney maistuu niin kotoisten possu- ja broileriruokien kuin itämaisten ruokien lisäkkeenä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Marjat, Säilöntäohjeet, Vegetaariset ohjeet