Karibialainen kasvishöystö
Portioner
Ohje
- 0.25 purjoa
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl raastettua inkiväärinjuurta
- ripaus cayennenpippuria
- 0.5 tl maustepippuria
- 2 perunaa
- 2 porkkanaa
- pieni pala selleriä
- 3 rkl öljyä
- 0.5 kiinankaalia
- 200 g herkkusieniä
- 2 rkl tomaattisosetta
- 250 g kypsiä kidneypapuja
- 1 dl vettä
- 2 dl kookosmaitoa tai cocos & lime - ruokakermaa
- 1 dl mangososetta (vauvanruokatölkistä)
- 1 tl suolaa
- 2 rkl sitruunamehua
- mustapippuria
- 1 dl ruohosipulia
- Viipaloi purjo ja hienonna valkosipulinkynnet. Paloittele peruna ja juurekset. Leikkaa kiinakaalinpuolikas pitkittäin halki ja leikkaa noin sentin viipaleiksi. Viipaloi herkkusienet.
- Kuumenna vokkipannulla tai tilavassa paistinpannussa tilkka öljyä. Kuullota hetken aikaa sipuleita, inkivääriä, cayennen- ja maustepippuria.
- Lisää peruna- ja juureslohkot, kuumenna ja lisää kiinankaali joukkoon.
- Yhdistä pannulle kahdella lastalla sekoitellen tomaattisosetta ja kypsät, huuhdotut pavut.
- Lorauta pannulle vesi, kookosmaito tai -kerma ja lisää mangosose. Hauduta ruoka kypsäksi ja mausta suolalla, sitruunalla, pippurilla ja lopuksi ruohosipulilla. Tarkista maku.
- Tarjoa kasvishöystö lämpimänä kasvisruokana sellaisenaan tai lisäkkeenä esimerkiksi kevyellä äyriäis- tai kala-aterialla.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sienet, Vegetaariset ohjeet