Hae reseptiä

Karibialainen kasvishöystö

Annosmäärä
Ohje
  • 0.25 purjoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl raastettua inkiväärinjuurta
  • ripaus cayennenpippuria
  • 0.5 tl maustepippuria
  • 2 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • pieni pala selleriä
  • 3 rkl öljyä
  • 0.5 kiinankaalia
  • 200 g herkkusieniä
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • 250 g kypsiä kidneypapuja
  • 1 dl vettä
  • 2 dl kookosmaitoa tai cocos & lime - ruokakermaa
  • 1 dl mangososetta (vauvanruokatölkistä)
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • mustapippuria
  • 1 dl ruohosipulia
  • Viipaloi purjo ja hienonna valkosipulinkynnet. Paloittele peruna ja juurekset. Leikkaa kiinakaalinpuolikas pitkittäin halki ja leikkaa noin sentin viipaleiksi. Viipaloi herkkusienet.
  • Kuumenna vokkipannulla tai tilavassa paistinpannussa tilkka öljyä. Kuullota hetken aikaa sipuleita, inkivääriä, cayennen- ja maustepippuria.
  • Lisää peruna- ja juureslohkot, kuumenna ja lisää kiinankaali joukkoon.
  • Yhdistä pannulle kahdella lastalla sekoitellen tomaattisosetta ja kypsät, huuhdotut pavut.
  • Lorauta pannulle vesi, kookosmaito tai -kerma ja lisää mangosose. Hauduta ruoka kypsäksi ja mausta suolalla, sitruunalla, pippurilla ja lopuksi ruohosipulilla. Tarkista maku.
  • Tarjoa kasvishöystö lämpimänä kasvisruokana sellaisenaan tai lisäkkeenä esimerkiksi kevyellä äyriäis- tai kala-aterialla.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sienet, Vegetaariset ohjeet