Kaalipesto
Portioner
Ohje
- 150 g uloimpia savoijinkaalinlehtiä
- 50 g pinjan- tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl tuoreita basilikanlehtiä
- 1 kpl valkosipulinkynsi
- 30 g raastettua pecorino-, parmesaani- tai emmentaljuustoa
- 1.5 g oliiviöljyä
- suolaa, mustapippuria
- Leikkaa savoijinkaalinlehdistä paksut keskiruodot pois. Kuumenna lehtiä kiehuvassa vedessä noin minuutin ajan ja nosta valumaan keittöpyyhkeen päälle.
- Hienonna siemenet tehosekoittajassa. Lisää basilikanlehdet, paloitellut savoijinkaalilehdet ja paloiteltu valkosipulinkynsi sekä juustoraaste. Valuta joukkoon öljy ja anna koneen käydä. Mausta pesto suolalla ja pippurilla.
- Tarjoa kaalipesto pastan kastikkeena tai kasvisten mehevöittäjänä tai levitä sitä hiivaleipäviipaleelle. Kaalipesti sopii myös esimerkiksi porsaankyljysten tai porsaanfileen mausteeksi.
Vinkki: Käytä jäljelle jäänyt savoijinkaali esimerkiksi kaalilaatikon valmistamiseen. Ohje: Kaalilaatikko
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kaalit, Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salsat, tahnat ja vastaavat, Yrtit, idut ja versot, pinaatti