Sök efter recept

Kaalipesto

Kaalipesto
Portioner
Ohje
  • 150 g uloimpia savoijinkaalinlehtiä
  • 50 g pinjan- tai auringonkukansiemeniä
  • 1 dl tuoreita basilikanlehtiä
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 30 g raastettua pecorino-, parmesaani- tai emmentaljuustoa
  • 1.5 g oliiviöljyä
  • suolaa, mustapippuria
  • Leikkaa savoijinkaalinlehdistä paksut keskiruodot pois. Kuumenna lehtiä kiehuvassa vedessä noin minuutin ajan ja nosta valumaan keittöpyyhkeen päälle.
  • Hienonna siemenet tehosekoittajassa. Lisää basilikanlehdet, paloitellut savoijinkaalilehdet ja paloiteltu valkosipulinkynsi sekä juustoraaste. Valuta joukkoon öljy ja anna koneen käydä. Mausta pesto suolalla ja pippurilla.
  • Tarjoa kaalipesto pastan kastikkeena tai kasvisten mehevöittäjänä tai levitä sitä hiivaleipäviipaleelle. Kaalipesti sopii myös esimerkiksi porsaankyljysten tai porsaanfileen mausteeksi.

Vinkki: Käytä jäljelle jäänyt savoijinkaali esimerkiksi kaalilaatikon valmistamiseen. Ohje: Kaalilaatikko

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kaalit, Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salsat, tahnat ja vastaavat, Yrtit, idut ja versot, pinaatti