Sök efter recept

Juustotäytteiset naurisnyytit

Portioner
Ohje
  • 4 naurista
  • 100 g sinihomejuustoa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta rakuunaa
  • 2 rkl maitoa
  • 1 rkl öljyä
  • Leikkaa foliosta nauriiden käärimistä varten 4 – 8 palaa. Voitele palat öljyllä. Halkaise nauriit ja koverra hiukan niiden sisustaa pois. Sisustan voit silputa salaattiin tai herkutella sillä sellaisenaan.
  • Murusta sinihomejuusto haarukalla, mausta pippurilla sekä rakuunalla ja notkista maidolla sopivan pehmeäksi. Laita nokare juustoseosta jokaisen nauriin koloon ja paina puolikkaat vastakkain.
  • Tarkista, ettei juustoseosta pursu nauriiden sisältä tässä vaiheessa ulos. Kääräise nauriit folioihin ja sulje tiiviisti. Laita nyytit grilliin mietoon lämpöön, esimerkiksi reunoille tai uuniin 175 asteeseen noin tunniksi.
  • Kypsymisaika riippuu nauriiden koosta ja kypsymislämmöstä. Voit tarkistaa pehmeyden avaamalla yhden nyytin varovasti. Varo kuumaa höyryä!
  • Tarjoa nauriit sellaisenaan salaatin, grillatun lihan tai makkaran kanssa.

Vinkki:
Voit kypsentää nauriit myös nuotion hiilloksessa, mutta laita silloin useampi kerros foliota.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.

Luokka:

Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Uuni- ja grilliruoat