Juustotäytteiset naurisnyytit
Portioner
Ohje
- 4 naurista
- 100 g sinihomejuustoa
- rouhittua mustapippuria
- 1 rkl hienonnettua tuoretta rakuunaa
- 2 rkl maitoa
- 1 rkl öljyä
- Leikkaa foliosta nauriiden käärimistä varten 4 – 8 palaa. Voitele palat öljyllä. Halkaise nauriit ja koverra hiukan niiden sisustaa pois. Sisustan voit silputa salaattiin tai herkutella sillä sellaisenaan.
- Murusta sinihomejuusto haarukalla, mausta pippurilla sekä rakuunalla ja notkista maidolla sopivan pehmeäksi. Laita nokare juustoseosta jokaisen nauriin koloon ja paina puolikkaat vastakkain.
- Tarkista, ettei juustoseosta pursu nauriiden sisältä tässä vaiheessa ulos. Kääräise nauriit folioihin ja sulje tiiviisti. Laita nyytit grilliin mietoon lämpöön, esimerkiksi reunoille tai uuniin 175 asteeseen noin tunniksi.
- Kypsymisaika riippuu nauriiden koosta ja kypsymislämmöstä. Voit tarkistaa pehmeyden avaamalla yhden nyytin varovasti. Varo kuumaa höyryä!
- Tarjoa nauriit sellaisenaan salaatin, grillatun lihan tai makkaran kanssa.
Vinkki:
Voit kypsentää nauriit myös nuotion hiilloksessa, mutta laita silloin useampi kerros foliota.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Uuni- ja grilliruoat