Juhlava mansikkakeitto
Portioner
Ohje
- 0.5 l mansikoita
- 0.5 dl sokeria
- 5 kpl basilikanlehteä
- 2 dl siideriä tai kuohuviiniä
- 2 dl ranskankermaa
- 1 dl raastettua omenaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 4 kpl pieniä pullakorppuja tai paahdettuja pullaviipaleita
- 0.5 l mansikoita
- Mausta mansikat sokerilla ja hienonnetuilla basilikanlehdillä. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
- Sekoita ranskankermaan raastettu omena ja sokerit.
- Paahda pullaviipaleet tai varaa pieniä korppuja.
- Sekoita maustettuun mansikkasoseeseen juuri ennen tarjoilua siideriä tai kuohuviiniä.
- Annostele vaahtoava keitto syville lautasille ja nosta päälle maustettua ranskankermaa, korppu tai pullaviipale sekä kokonaisia mansikoita.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Marjat, Välipalat, pienet syötävät