Hae reseptiä

Juhlava mansikkakeitto

Annosmäärä
Ohje
  • 0.5 l mansikoita
  • 0.5 dl sokeria
  • 5 kpl basilikanlehteä
  • 2 dl siideriä tai kuohuviiniä
Kastike
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 dl raastettua omenaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
Lisäksi
  • 4 kpl pieniä pullakorppuja tai paahdettuja pullaviipaleita
  • 0.5 l mansikoita
  • Mausta mansikat sokerilla ja hienonnetuilla basilikanlehdillä. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
  • Sekoita ranskankermaan raastettu omena ja sokerit.
  • Paahda pullaviipaleet tai varaa pieniä korppuja.
  • Sekoita maustettuun mansikkasoseeseen juuri ennen tarjoilua siideriä tai kuohuviiniä.
  • Annostele vaahtoava keitto syville lautasille ja nosta päälle maustettua ranskankermaa, korppu tai pullaviipale sekä kokonaisia mansikoita.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Marjat, Välipalat, pienet syötävät