Jouluinen juuresterriini
Portioner
Ohje
- 500 g juuriselleriä
- 500 g palsternakkaa
- vettä
- suolaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 0.5 tl kanelia
- 1 tl suolaa
- 3 munaa
- 200 g porkkanaa
- 0.5 dl (tuoretta rakuunaa)
- pinnalle saksanpähkinöitä
- Kuori ja paloittele sellerit ja palsternakat. Keitä kypsiksi kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja anna juurespalojen kuivahtaa jälkilämmöllä.
- Soseuta juurekset sauvasekoittimella. Mausta sitruunalla, inkiväärillä, kanelilla ja suolalla.
- Lisää munat hieman jäähtyneeseen juuresmassaan.
- Kuori ja leikkaa porkkanat pieniksi kuutioiksi. Kypsennä kuutiot lähes kypsiksi kiehuvassa vedessä tai mikroaaltouunissa.
- Lisää jäähtyneet porkkanakuutiot, hienonnettu rakuuna ja halutessasi rouhittua saksanpähkinää juuresmassaan.
- Vuoraa pitkulainen, tilavuudeltaan 1 litran vuoka ruoanlaittopergamentilla tai -paperilla ja voitele pinta öljyllä.
- Kaada terriiniseos vuokaan ja tasoita pinta. Käännä paperin reunat terriinin päälle. Nosta vuoka uuniin uunipannulle, jossa on kiehuvan kuumaa vettä. Kypsennä vesihauteessa 150 asteessa tunnin verran.
- Anna terriinin jäähtyä ja vetäytyä kunnolla. Kumoa jäähtynyt terriini ja viipaloi terävällä veitsellä. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä ja pähkinöillä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: