Sök efter recept

Jouluinen juuresterriini

Jouluinen juuresterriini
Portioner
Ohje
  • 500 g juuriselleriä
  • 500 g palsternakkaa
  • vettä
  • suolaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 0.5 tl kanelia
  • 1 tl suolaa
  • 3 munaa
  • 200 g porkkanaa
  • 0.5 dl (tuoretta rakuunaa)
Lisäksi
  • pinnalle saksanpähkinöitä
  • Kuori ja paloittele sellerit ja palsternakat. Keitä kypsiksi kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja anna juurespalojen kuivahtaa jälkilämmöllä.
  • Soseuta juurekset sauvasekoittimella. Mausta sitruunalla, inkiväärillä, kanelilla ja suolalla.
  • Lisää munat hieman jäähtyneeseen juuresmassaan.
  • Kuori ja leikkaa porkkanat pieniksi kuutioiksi. Kypsennä kuutiot lähes kypsiksi kiehuvassa vedessä tai mikroaaltouunissa.
  • Lisää jäähtyneet porkkanakuutiot, hienonnettu rakuuna ja halutessasi rouhittua saksanpähkinää juuresmassaan.
  • Vuoraa pitkulainen, tilavuudeltaan 1 litran vuoka ruoanlaittopergamentilla tai -paperilla ja voitele pinta öljyllä.
  • Kaada terriiniseos vuokaan ja tasoita pinta. Käännä paperin reunat terriinin päälle. Nosta vuoka uuniin uunipannulle, jossa on kiehuvan kuumaa vettä. Kypsennä vesihauteessa 150 asteessa tunnin verran.
  • Anna terriinin jäähtyä ja vetäytyä kunnolla. Kumoa jäähtynyt terriini ja viipaloi terävällä veitsellä. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä ja pähkinöillä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Kylmät lisäkeruoat, Lakto-ovovegetaariset ohjeet