Sök efter recept

Italialainen kasvis-pestokeitto

Italialainen kasvis-pestokeitto
Portioner
Ohje
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 2 lehtiisellerin vartta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 kesäkurpitsaa
  • 1 kesäkurpitsaa
  • 5 tomaattia
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • 7.5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 prk kidney papuja (à 400g)
  • hienonnettua, tuoretta basilikaa
Tarjoiluun
  • (parmesaanijuustoa)
  • pestoa
  • Kuori ja halkaise porkkanat ja sipulit. Leikkaa sipuli kuutioiksi. Viipaloi porkkanat, lehtiselleri ja valkosipulin kynnet. Halkaise kesäkurpitsa ja koverra siemenet pois lusikalla. Leikkaa viipaleiksi. Kuutioi tomaatit.
  • Kuumenna öljy kattilassa ja lisää tomaattisose, sipuli, valkosipuli ja porkkana. Kuullota muutama minuutti. Lisää varsiselleri, kesäkurpitsa ja vesi. Keitä muutama minuutti. Lisää tomaattikuutiot, suola, sokeri ja mustapippuri.
  • Hauduta vielä muutama minuutti. Lisää lopuksi pavut.
  • Kuumenna ja lisää viimeisenä basilikasilppu. Tarjoa keitto ”pestosilmän” ja parmesaanilastujen kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sipulit, Vihanneshedelmät