Italialainen kasvis-pestokeitto
Portioner
Ohje
- 2 porkkanaa
- 1 sipuli
- 2 lehtiisellerin vartta
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 kesäkurpitsaa
- 1 kesäkurpitsaa
- 5 tomaattia
- 1 rkl öljyä
- 2 rkl tomaattisosetta
- 7.5 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- rouhittua mustapippuria
- 1 prk kidney papuja (à 400g)
- hienonnettua, tuoretta basilikaa
- (parmesaanijuustoa)
- pestoa
- Kuori ja halkaise porkkanat ja sipulit. Leikkaa sipuli kuutioiksi. Viipaloi porkkanat, lehtiselleri ja valkosipulin kynnet. Halkaise kesäkurpitsa ja koverra siemenet pois lusikalla. Leikkaa viipaleiksi. Kuutioi tomaatit.
- Kuumenna öljy kattilassa ja lisää tomaattisose, sipuli, valkosipuli ja porkkana. Kuullota muutama minuutti. Lisää varsiselleri, kesäkurpitsa ja vesi. Keitä muutama minuutti. Lisää tomaattikuutiot, suola, sokeri ja mustapippuri.
- Hauduta vielä muutama minuutti. Lisää lopuksi pavut.
- Kuumenna ja lisää viimeisenä basilikasilppu. Tarjoa keitto ”pestosilmän” ja parmesaanilastujen kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sipulit, Vihanneshedelmät