Intialainen perunapata
Portioner
Ohje
- 1 sipuli
- 1 paprika
- 2 rkl ruokaöljyä
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl suolaa
- 1 tl currya
- 0.5 tl kurkumaa
- 0.5 tl chiliä
- 2 dl vettä
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 8 perunaa
- 2 dl ituja tai papupaloja
- 100 g minimaisseja
- 200 g pakasteherneitä
- Kuori sipuli, halkaise paprika ja poista siemenet. Leikkaa sipuli ja paprika kuutioiksi.
- Kuumenna öljy paistokasarissa ja pehmitä sipuli- ja paprikakuutiot siinä. Lisää inkivääriraaste, murskatut valkosipulin kynnet, mausteet, vesi, tomaattipyree ja pilkotut perunat. Peitä kannella ja kypsennä miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
- Lisää huuhdotut idut tai papupalat ja minimaissit. Kypsennä 5 minuuttia. Lisää herneet ja kypsennä vielä pari minuuttia.Tarjoa jasminriisin ja leivän kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Palkokasvit, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti