Hae reseptiä

Intialainen perunapata

Annosmäärä
Ohje
  • 1 sipuli
  • 1 paprika
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl currya
  • 0.5 tl kurkumaa
  • 0.5 tl chiliä
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 8 perunaa
  • 2 dl ituja tai papupaloja
  • 100 g minimaisseja
  • 200 g pakasteherneitä
  • Kuori sipuli, halkaise paprika ja poista siemenet. Leikkaa sipuli ja paprika kuutioiksi.
  • Kuumenna öljy paistokasarissa ja pehmitä sipuli- ja paprikakuutiot siinä. Lisää inkivääriraaste, murskatut valkosipulin kynnet, mausteet, vesi, tomaattipyree ja pilkotut perunat. Peitä kannella ja kypsennä miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
  • Lisää huuhdotut idut tai papupalat ja minimaissit. Kypsennä 5 minuuttia. Lisää herneet ja kypsennä vielä pari minuuttia.Tarjoa jasminriisin ja leivän kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Palkokasvit, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti