Sök efter recept

Herukkahyve

Portioner
Taikina
  • 400 g pakastettua murotaikinaa
Täyte
  • 2 l musta- tai punaherukoita
  • 1.5 dl vettä
  • 1.5 dl hillosokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
Lisäksi
  • 4 munanvalkuaista
  • 1 dl sokeria
  • Anna taikinan sulaa jääkaapissa. Voitele halkaisijaltaan noin 27 cm:n piirakkavuoka. Kauli taikinaa sen verran, että saat sen taputelluksi tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä kovettumaan jääkaappiin.
  • Kuumenna vesi ja hillosokeri kiehumispisteeseen ja lisää joukkoon peratut herukat. Keitä noin 10 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä, mausta hilloke vaniljasokerilla ja anna hieman jäähtyä.
  • Pistele piirakkapohja haarukalla ja lisää täytteeksi herukkahilloke.
  • Kypsennä 200-asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla noin 20 minuuttia.
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele sokeri joukkoon vähin erin.
  • Nostele valkuaisvaahto nokareina piirakan päälle. Jatka paistamista edelleen uunin alaosassa reilun viiden minuutin ajan, kunnes marenki saa väriä.
  • Tarjoa herukkahyve jäähtyneenä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset, Marjat