Herukkahyve
Portioner
Taikina
- 400 g pakastettua murotaikinaa
- 2 l musta- tai punaherukoita
- 1.5 dl vettä
- 1.5 dl hillosokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 4 munanvalkuaista
- 1 dl sokeria
- Anna taikinan sulaa jääkaapissa. Voitele halkaisijaltaan noin 27 cm:n piirakkavuoka. Kauli taikinaa sen verran, että saat sen taputelluksi tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä kovettumaan jääkaappiin.
- Kuumenna vesi ja hillosokeri kiehumispisteeseen ja lisää joukkoon peratut herukat. Keitä noin 10 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä, mausta hilloke vaniljasokerilla ja anna hieman jäähtyä.
- Pistele piirakkapohja haarukalla ja lisää täytteeksi herukkahilloke.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla noin 20 minuuttia.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele sokeri joukkoon vähin erin.
- Nostele valkuaisvaahto nokareina piirakan päälle. Jatka paistamista edelleen uunin alaosassa reilun viiden minuutin ajan, kunnes marenki saa väriä.
- Tarjoa herukkahyve jäähtyneenä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: