Herkkusieni-tomaattisilakat
Portioner
Ohje
- 300 g silakkafileitä
- suolaa
- valkopippuria
- 200 g herkkusieniä
- 1 sipuli
- 1 rkl margariinia tai öljyä paistamiseen
- suolaa
- mustapippuria
- 3 rkl öljyä
- 2 rkl tomaattisosetta
- 1 rkl väkiviinaetikkaa
- ripaus sokeria
- tuoretta tilliä
- Mausta silakkafileet suolalla ja valkopippurilla. Taita fileet keskeltä kaksinkerroin ja lado uunivuokaan.
- Viipaloi herkkusienet ja sipuli. Paista pannulla kevyesti ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Sekoita öljyn joukkoon tomaattisose, etikka ja sokeri.
- Levitä silakkafileiden päälle sieni-sipuliseos ja lisää öljy-tomaattikastike. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
- Hienonna tilli ja ripota ruoan pinnalle tarjolle vietäessä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: