Herkkusalaatti
Portioner
Ohje
- 1 kpl salaattisikuria tai punasikuria
- 1 kpl pieni kukkakaali
- 2 dl kirsikkatomaatteja tai nippu retiisejä
- 2 kpl lehtisellerin vartta
- 200 g tuoreita herkkusieniä
- 1 kpl pieni sipuli
- 75 g sinihomejuustoa
- 2 dl kermaviiliä
- 1 tl kokonaisia viherpippureita
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 tl fariinisokeria
- Leikkaa salaattisikuri 1 – 2 cm:n levyisiksi paloiksi. Irrottele kukkakaalin kukinnot pieniksi osiksi. Leikkaa lehtisellerin varret ja herkkusienet viipaleiksi. Sekoita salaatin ainekset keskenään.
- Leikkaa kastiketta varten sipuli mahdollisimman hienoksi silpuksi. Sekoita sipulin joukkoon esim. haarukalla sinihomejuusto. Lisää seos kermaviiliin ja mausta kastike hienonnetuilla viherpippureilla, sitruunamehulla ja fariinisokerilla. Tarjoa kastike erikseen.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kaalit, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Sienet, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät