Sök efter recept

Helppo sipulipiirakka

Portioner
Ohje
  • 1 pkt pakastettua ruis-perunataikinaa
Täyte
  • 3 kpl keskikokoista ruokasipulia
  • 2 kpl salottisipulia
  • 2.5 dl viipaloitua purjoa
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 rkl juoksevaa margariinia
  • 1 tl hunajaa
  • 2 dl juustoraastetta
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 kpl munaa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
  • Anna pakastetaikinan sulaa jääkaapissa. Voitele piirakkavuoka (halkaisija noin 26 cm) ja taputtele taikina tasaisesti pohjalle ja reunoille. Voit myös kevyesti kaulita taikinan sopivan kokoiseksi ja nostaa vuokaan. Pistele pohja haarukalla. Paista piirakkapohjaa ilman täytettä viitisen minuuttia 200-asteisessa uunissa.
  • Kuori sipulit ja leikkaa kaikki sipulit puolitettuina ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna pannulla tilkka rasvaa ja kuullota sipuleita välillä sekoitellen niin, että ne kuullottuvat, muuttuvat raukeiksi, mutta eivät ruskistu. Mausta tilkalla hunajaa. Anna seoksen jäähtyä.
  • Levitä esipaistetulle pohjalle jäähtynyt sipuliseos. Lisää justoraaste. Vatkaa munat, lisää joukkoon kerma ja mausteet. Kaada seos vuokaan.
  • Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa puoli tuntia, kunnes pohja on kypsynyt ja täyte hyytynyt ja saanut hieman väriä.

Vinkki: Voit vaihtaa salottisipulit tavallisiin ruokasipuleihin. Tarvitset silloin yhteensä neljä tavallista kelta- eli ruokasipulia.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sipulit, Suolaiset leivonnaiset, Välipalat, pienet syötävät