Helppo marjajälkiruoka
Portioner
Ohje
- 3 dl viinimarjoja (esim. mustia ja punaisia)
- 3 dl vadelmia
- 2 dl siideriä tai vettä
- 1 dl sokeria
- 1 dl hyytelösokeria
- Levitä marjat laakeahkoon tarjoiluastiaan.
- Sekoita kiehuvaan liemeen sokeri ja hyytelösokeri. Kun liemi alkaa uudelleen kiehua, nosta kattila liedeltä. Anna liemen jäähtyä 2 – 3 minuuttia ja kaada seos marjojen päälle.
- Jäähtyessään hyytelösokeri hyydyttää liemen kevyesti ja marjat pysyvät hyytelössä tuoreen raikkaina. Tarjoa kylmänä.
Vinkki:
Jälkiruoan voi tehdä talvella myös pakastemarjoista. Se on silloin heti valmista tarjottavaksi, koska kylmät marjat jäähdyttävät ja hyydyttävät liemen välittömästi. Tarjoa halutessasi jälkiruoan kanssa paksua vaniljakastiketta tai pehmeää vaniljajäätelöä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: