Sök efter recept

Helppo marjajälkiruoka

Portioner
Ohje
  • 3 dl viinimarjoja (esim. mustia ja punaisia)
  • 3 dl vadelmia
  • 2 dl siideriä tai vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl hyytelösokeria
  • Levitä marjat laakeahkoon tarjoiluastiaan.
  • Sekoita kiehuvaan liemeen sokeri ja hyytelösokeri. Kun liemi alkaa uudelleen kiehua, nosta kattila liedeltä. Anna liemen jäähtyä 2 – 3 minuuttia ja kaada seos marjojen päälle.
  • Jäähtyessään hyytelösokeri hyydyttää liemen kevyesti ja marjat pysyvät hyytelössä tuoreen raikkaina. Tarjoa kylmänä.

Vinkki:
Jälkiruoan voi tehdä talvella myös pakastemarjoista. Se on silloin heti valmista tarjottavaksi, koska kylmät marjat jäähdyttävät ja hyydyttävät liemen välittömästi. Tarjoa halutessasi jälkiruoan kanssa paksua vaniljakastiketta tai pehmeää vaniljajäätelöä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Jälkiruoat, makeiset, Marjat, Vegetaariset ohjeet