Helpot omenaleivokset
Portioner
Ohje
- 2 levyä pakastettua torttu- tai voitaikinaa
- 100 g maustamatonta tai sitruunatuorejuustoa
- 0.5 dl omenasosetta
- 0.5 tl kanelia
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 rkl hienonnettua tuoretta minttua
- 4 omenaa
- kanelia ja sokeria
- Nosta taikinalevyt leivinpaperin päälle sulamaan noin 15 minuutiksi. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Kaaviloi sulaneita levyjä hiukan ohuemmiksi ja leikkaa kumpikin levy neljään osaan. Levitä palat leivinpaperille ja nosta paperi uunipellille.
- Pistele taikinapalat haarukalla reikiä täyteen, niin taikina ei pullistele liikaa uunissa kypsyessään.
- Mausta tuorejuusto omenasoseella, kanelilla, vaniljasokerilla sekä mintulla ja jaa seos taikinapalojen keskelle.
- Lohko omenat ja poista siemenkota. Viipaloi omenalohkot.
- Tasoita täytettä hiukan ja levitä omenaviipaleita täytteen päälle. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.
- Paista leivoksia uunin keskiosassa noin 10 minuuttia, kunnes taikinareunat ja täyte ovat saaneet väriä. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: