Hae reseptiä

Helpot omenaleivokset

Annosmäärä
Ohje
  • 2 levyä pakastettua torttu- tai voitaikinaa
  • 100 g maustamatonta tai sitruunatuorejuustoa
  • 0.5 dl omenasosetta
  • 0.5 tl kanelia
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta minttua
  • 4 omenaa
  • kanelia ja sokeria
  • Nosta taikinalevyt leivinpaperin päälle sulamaan noin 15 minuutiksi. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  • Kaaviloi sulaneita levyjä hiukan ohuemmiksi ja leikkaa kumpikin levy neljään osaan. Levitä palat leivinpaperille ja nosta paperi uunipellille.
  • Pistele taikinapalat haarukalla reikiä täyteen, niin taikina ei pullistele liikaa uunissa kypsyessään.
  • Mausta tuorejuusto omenasoseella, kanelilla, vaniljasokerilla sekä mintulla ja jaa seos taikinapalojen keskelle.
  • Lohko omenat ja poista siemenkota. Viipaloi omenalohkot.
  • Tasoita täytettä hiukan ja levitä omenaviipaleita täytteen päälle. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.
  • Paista leivoksia uunin keskiosassa noin 10 minuuttia, kunnes taikinareunat ja täyte ovat saaneet väriä. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset