Hedelmävokki
Portioner
Ohje
- 0.5 tuoretta ananasta
- 1 mango
- 1 rasia ananaskirsikoita
- 0.5 l mansikoita
- 2 kiiviä
- 1 banaani
- 2 rkl margariinia
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
- kookoshiutaleita
- Poista pitkittäin puolitetusta ananaksesta puumainen keskusta. Kuori ananaksen puolikas ja leikkaa hedelmäliha pieniksi paloiksi.
- Ota mango käteen vaakatasossa. Leikkaa mango pitkittäin kolmeen osaan kiven molemmin puolin. Keskimmäiseen osaan jää mangon keskellä oleva kivi.
- Leikkaa reunimmaiset puolikaat irti kivestä. Kuori keskimmäinen osa ja leikkaa hedelmänliha paloina irti kivestä. Viillä puolikkaisiin ruudukko ja käännä kuori kuperaksi. Irrota kuutiot kuoresta veitsellä.
- Halkaise ananaskirsikat ja mansikat. Kuori ja viipaloi kiivit ja banaani.
- Kuumenna vokkipannu, sulata margariini ja lisää pilkotut hedelmät. Sekoita hedelmiä varovasti hetken kuumalla pannulla. Lisää hunaja ja kuumenna vielä hetki.
- Koristele kookoshiutaleilla ja tarjoile ohukaisten tai jäätelön kera.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Jälkiruoat, makeiset, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Vegetaariset ohjeet