Hae reseptiä

Hedelmävokki

Annosmäärä
Ohje
  • 0.5 tuoretta ananasta
  • 1 mango
  • 1 rasia ananaskirsikoita
  • 0.5 l mansikoita
  • 2 kiiviä
  • 1 banaani
  • 2 rkl margariinia
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • kookoshiutaleita
  • Poista pitkittäin puolitetusta ananaksesta puumainen keskusta. Kuori ananaksen puolikas ja leikkaa hedelmäliha pieniksi paloiksi.
  • Ota mango käteen vaakatasossa. Leikkaa mango pitkittäin kolmeen osaan kiven molemmin puolin. Keskimmäiseen osaan jää mangon keskellä oleva kivi.
  • Leikkaa reunimmaiset puolikaat irti kivestä. Kuori keskimmäinen osa ja leikkaa hedelmänliha paloina irti kivestä. Viillä puolikkaisiin ruudukko ja käännä kuori kuperaksi. Irrota kuutiot kuoresta veitsellä.
  • Halkaise ananaskirsikat ja mansikat. Kuori ja viipaloi kiivit ja banaani.
  • Kuumenna vokkipannu, sulata margariini ja lisää pilkotut hedelmät. Sekoita hedelmiä varovasti hetken kuumalla pannulla. Lisää hunaja ja kuumenna vielä hetki.
  • Koristele kookoshiutaleilla ja tarjoile ohukaisten tai jäätelön kera.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Jälkiruoat, makeiset, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Vegetaariset ohjeet