Haudutettua kookoskaalia ja katkarapuja
Portioner
Ohje
- 1 pieni valkokaali
- 0.5 pienestä purjosta
- 1 sipuli
- 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
- 2 dl kookoskermaa tai -maitoa
- 2 dl vettä
- 1.5 rkl thaimaalaista kalakastiketta tai soijakastiketta
- 1 rkl suurustetta vaaleille kastikkeille
- 180 g isoja pakastekatkarapuja
- Poista valkokaalista kantaosa ja paloittele kaali kookkaiksi paloiksi kannelliseen kasariin.
- Puolita ja huuhtele purjo. Pilko purjo ja kuorittu sipuli kookkaiksi paloiksi kasariin.
- Lisää hienonnettu valkosipuli, kookoskerma tai -maito, vesi ja kala- tai soijakastike.
- Hauduta seosta kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes kaali on rapean pehmeää.
- Lisää suuruste ja katkaravut ja kuumenna seos nopeasti. Tarjoa heti.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kaalit, Kala ja äyriäiset, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sipulit