Glögipäärynät
Portioner
Ohje
- 6 kiinteää päärynää
- 0.5 l punaista glögitiivistettä
- 0.5 l punaviiniä
- vaniljajäätelöä
- Kuori päärynät, mutta jätä kannat paikoilleen. Leikkaa pohjasta viipale, jotta päärynät pysyvät pystyssä.
- Aseta päärynät kapeaan kattilaan ja kaada päälle glögitiiviste ja punaviini.
- Kuumenna, kunnes liemi kiehuu ja keitä päärynät hiljalleen kypsiksi noin 20 – 30 minuutissa. Anna päärynöiden jäähtyä keitinliemessään.
- Valuta päärynät kuiviksi ja tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Vinkki:
Käytä keitinliemi glögiin tai keitä liemi kokoon ja tarjoa kastikkeena päärynöiden ja jäätelön kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.
Luokka: