Hae reseptiä

Glögipäärynät

Annosmäärä
Ohje
  • 6 kiinteää päärynää
  • 0.5 l punaista glögitiivistettä
  • 0.5 l punaviiniä
  • vaniljajäätelöä
  • Kuori päärynät, mutta jätä kannat paikoilleen. Leikkaa pohjasta viipale, jotta päärynät pysyvät pystyssä.
  • Aseta päärynät kapeaan kattilaan ja kaada päälle glögitiiviste ja punaviini.
  • Kuumenna, kunnes liemi kiehuu ja keitä päärynät hiljalleen kypsiksi noin 20 – 30 minuutissa. Anna päärynöiden jäähtyä keitinliemessään.
  • Valuta päärynät kuiviksi ja tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Vinkki:
Käytä keitinliemi glögiin tai keitä liemi kokoon ja tarjoa kastikkeena päärynöiden ja jäätelön kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.

Luokka:

Hedelmät, Jälkiruoat, makeiset