Friteeratut kesäkurpitsan kukat
Portioner
Taikina
- 2 dl vehnäjauhoja
- 3 kananmunaa
- 0.5 dl vettä tai kivennäisvettä
- suolaa
- öljyä uppopaistamiseen
- Sekoita taikinan ainekset kulhossa. Nesteen määrällä voit säädellä kuorrutuksen paksuutta, mitä paksumpi taikina sitä paksumpi kuorrutus. Anna taikinan seistä vähintään 30 minuuttia.
- Leikkaa halutessasi kurpitsankukista kanta ja pane kuhunkin kukkaan esimerkiksi maustettua, kypsää jauhelihaa täytteeksi. Paina kukkaa suppuun täytteen ympärille.
- Kastele jokainen kukka frityyritaikinassa. Valuta liika taikina pois.
- Keitä palat kuumassa öljyssä, kunnes niiden pinta on kauniin ruskea.
- Valuta ylimääräinen rasva paiston jälkeen talouspaperilla vuoratulle vadille tai lautaselle. Tarjoile heti.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Yrtit, idut ja versot, pinaatti