Hae reseptiä

Friteeratut kesäkurpitsan kukat

Annosmäärä
Taikina
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa
  • 0.5 dl vettä tai kivennäisvettä
  • suolaa
  • öljyä uppopaistamiseen
  • Sekoita taikinan ainekset kulhossa. Nesteen määrällä voit säädellä kuorrutuksen paksuutta, mitä paksumpi taikina sitä paksumpi kuorrutus. Anna taikinan seistä vähintään 30 minuuttia.
  • Leikkaa halutessasi kurpitsankukista kanta ja pane kuhunkin kukkaan esimerkiksi maustettua, kypsää jauhelihaa täytteeksi. Paina kukkaa suppuun täytteen ympärille.
  • Kastele jokainen kukka frityyritaikinassa. Valuta liika taikina pois.
  • Keitä palat kuumassa öljyssä, kunnes niiden pinta on kauniin ruskea.
  • Valuta ylimääräinen rasva paiston jälkeen talouspaperilla vuoratulle vadille tai lautaselle. Tarjoile heti.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Yrtit, idut ja versot, pinaatti