Sök efter recept

Fenkolisalaatti

Portioner
Ohje
  • 2 appelsiinia
  • 1 fenkoli
  • pala purjoa
  • 2 rkl manteleita
  • 10 mustaa oliivia
Kastike
  • 0.5 dl valkoviinietikkaa
  • 1 tl hunajaa
  • 1 tl tuoretta rosmariinia
  • 0.5 tl suolaa
  • jauhettua mustapippuria
  • 1 dl öljyä
  • Tee ensin kastike. Lämmitä viinietikka kattilassa ja sulata siihen hunaja. Lisää rosmariini, suola ja pippuri. Vatkaa joukkoon lopuksi öljy. Anna jäähtyä.
  • Kuori appelsiinit kalvottomiksi ja viipaloi. Asettele appelsiiniviipaleet tarjoiluastiaan.
  • Poista fenkolin uloimmat lehdet. Säästä tillimäiset huiskut koristeluun.
  • Viipaloi fenkoli hyvin ohuiksi viipaleiksi ja levitä appelsiiniviipaleiden päälle.
  • Suikaloi purjo, leikkaa mantelit rouheeksi ja levitä salaatin päälle oliivien kanssa.
  • Valele kastike salaattiin ja koristele tillimäisillä fenkolitupsuilla.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät