Fenkolisalaatti
Portioner
Ohje
- 2 appelsiinia
- 1 fenkoli
- pala purjoa
- 2 rkl manteleita
- 10 mustaa oliivia
- 0.5 dl valkoviinietikkaa
- 1 tl hunajaa
- 1 tl tuoretta rosmariinia
- 0.5 tl suolaa
- jauhettua mustapippuria
- 1 dl öljyä
- Tee ensin kastike. Lämmitä viinietikka kattilassa ja sulata siihen hunaja. Lisää rosmariini, suola ja pippuri. Vatkaa joukkoon lopuksi öljy. Anna jäähtyä.
- Kuori appelsiinit kalvottomiksi ja viipaloi. Asettele appelsiiniviipaleet tarjoiluastiaan.
- Poista fenkolin uloimmat lehdet. Säästä tillimäiset huiskut koristeluun.
- Viipaloi fenkoli hyvin ohuiksi viipaleiksi ja levitä appelsiiniviipaleiden päälle.
- Suikaloi purjo, leikkaa mantelit rouheeksi ja levitä salaatin päälle oliivien kanssa.
- Valele kastike salaattiin ja koristele tillimäisillä fenkolitupsuilla.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät