Sök efter recept

Broilerifileet ja mansikkakastike

Portioner
Ohje
  • 4 kpl broilerin rintafileetä
  • 3 dl mansikoita
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 0.25 tl jauhettua valkopippuria
  • 1 rkl rypsiöljyä
Kastike
  • 7 dl mansikoita
  • 0.5 dl (omenamehua tai vettä)
  • 0.5 dl hienonnettua tuoretta basilikaa
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • ripaus sokeria
  • Pane broilerifileet kannelliseen astiaan, johon ne juuri ja juuri mahtuvat.
  • Survo mansikat soseeksi ja sekoita soseeseen suola, paprikajauhe ja pippuri sekä lopuksi öljy.
  • Levitä mansikkaseos broilerinfileille. Peitä kannella ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Voit antaa niiden maustua vaikka yön yli. Pidempään marinoitaessa käännä fileitä välillä.
  • Ota maustuneet fileet huoneenlämpöön, pyyhi kevyesti ja paista pannulla tai paahda grillissä kypsiksi. Voit sivellä mansikkaseosta fileille paistamisen aikana.
  • Kastiketta varten survo mansikat joko sauvasekoittimella tai pusertamalla siivilän läpi. Ohenna tarvittaessa mehulla.
  • Sekoita joukkoon basilika ja rosmariini, viinietikka, suola, mustapippuri ja sokeri. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
  • Tarjoa kastike kylmänä kuumien broilerifileiden ja keitettyjen varhaisperunoiden kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Broileri ja kalkkuna, Kastikkeet ja marinadit, Marjat, Pannulla paistetut ruoat