Broilerifileet ja mansikkakastike
Portioner
Ohje
- 4 kpl broilerin rintafileetä
- 3 dl mansikoita
- 1 tl suolaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 0.25 tl jauhettua valkopippuria
- 1 rkl rypsiöljyä
- 7 dl mansikoita
- 0.5 dl (omenamehua tai vettä)
- 0.5 dl hienonnettua tuoretta basilikaa
- 1 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
- 2 rkl punaviinietikkaa
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- ripaus sokeria
- Pane broilerifileet kannelliseen astiaan, johon ne juuri ja juuri mahtuvat.
- Survo mansikat soseeksi ja sekoita soseeseen suola, paprikajauhe ja pippuri sekä lopuksi öljy.
- Levitä mansikkaseos broilerinfileille. Peitä kannella ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Voit antaa niiden maustua vaikka yön yli. Pidempään marinoitaessa käännä fileitä välillä.
- Ota maustuneet fileet huoneenlämpöön, pyyhi kevyesti ja paista pannulla tai paahda grillissä kypsiksi. Voit sivellä mansikkaseosta fileille paistamisen aikana.
- Kastiketta varten survo mansikat joko sauvasekoittimella tai pusertamalla siivilän läpi. Ohenna tarvittaessa mehulla.
- Sekoita joukkoon basilika ja rosmariini, viinietikka, suola, mustapippuri ja sokeri. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
- Tarjoa kastike kylmänä kuumien broilerifileiden ja keitettyjen varhaisperunoiden kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Broileri ja kalkkuna, Kastikkeet ja marinadit, Marjat, Pannulla paistetut ruoat