Broccolisoppa
Portioner
Ohje
- 800 g parsakaalia
- 2 sipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 3 rkl rypsiöljyä
- 8 dl vettä
- 2 rkl kasvisfondia
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 2 rkl tuoretta, hienonnettua rakuunaa
- suola
- paprikakuutioita
- Paloittele parsakaalit. Puolita ja viipaloi varsiosat ja irrottele nuput.
- Kuori ja hienonna sipulit.
- Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa tilkka öljyä. Kuullota sipulit ja kuumenna parsakaalit käännellen kahdella lastalla.
- Lisää vesi ja kasvisfondi ja keitä 20 minuutin ajan.
- Ota muutama parsakaalin nuppu erilleen koristeeksi. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaisen samettiseksi. Lisää viini ja rakuuna ja tarkista maku. Lisää tarpeen mukaan suolaa ja pippuria.
- Annostele keitto. Ripauta pinnalle paprikakuutioita ja muutamia parsakaalin nuppuja.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: