Hae reseptiä

Broccolisoppa

Broccolisoppa
Annosmäärä
Ohje
  • 800 g parsakaalia
  • 2 sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 8 dl vettä
  • 2 rkl kasvisfondia
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 rkl tuoretta, hienonnettua rakuunaa
  • suola
Lisäksi
  • paprikakuutioita
  • Paloittele parsakaalit. Puolita ja viipaloi varsiosat ja irrottele nuput.
  • Kuori ja hienonna sipulit.
  • Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa tilkka öljyä. Kuullota sipulit ja kuumenna parsakaalit käännellen kahdella lastalla.
  • Lisää vesi ja kasvisfondi ja keitä 20 minuutin ajan.
  • Ota muutama parsakaalin nuppu erilleen koristeeksi. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaisen samettiseksi. Lisää viini ja rakuuna ja tarkista maku. Lisää tarpeen mukaan suolaa ja pippuria.
  • Annostele keitto. Ripauta pinnalle paprikakuutioita ja muutamia parsakaalin nuppuja.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kaalit, Keitot, Vegetaariset ohjeet