Sök efter recept

Borssi

Borssi
Portioner
Ohje
  • 1 valkokaali (à 600g)
  • 5 punajuurta
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • pala juuriselleriä
  • 2 sipulia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 l vettä
  • 2 kasvis- tai lihaliemikuutiota tai kasvis- tai lihafondia
  • 1 laakerinlehti
  • 1 valkosipulinkynttä
  • mustapippuria myllystä
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • 1 rkl väkiviinaetikkaa
  • 2 tl sokeria
  • tuoretta, hienonnettua persiljaa
Lisäksi
  • 400 g pannulla paahdettua jauhelihaa tai makkaraa (jos haluat)
  • Suikaloi puhdistettu kaalinkerä. Kuori ja raasta karkeaksi raasteeksi punajuuret, porkkanat, palsternakka ja selleripala. Kuori ja lohko sipulit.
  • Kuumenna öljy isossa kattilassa ja kuumenna ensin punajuuri- ja selleriraasteita parin minuutin ajan. Lisää kaalisuikaleet, palsternakka- ja porkkanaraasteet sekä sipulilohkot.
  • Lisää vesi ja muut keiton ainekset. Keitä 30 – 40 minuuttia. Lisää keittoon halutessasi kypsää, maustettua jauhelihaa tai paahdettua, paloiteltua makkaraa, esimerkiksi nakkeja. Tarkista maku. Lisää pinnalle tuoretta persiljaa.

Vinkki: Tarjoa lisäksi ruisleipää: voitele leipäviipaleet, kasta pinta hienonnettuun ruohosipuliin tai tilliin ja peitä pinta keitetyillä perunaviipaleilla asettelemalla niitä leivälle runsaasti limittäin.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Kaalit, Keitot, Liha, sisäelimet, makkarat, Vegetaariset ohjeet