Amerikkalainen kurkku-hedelmävokki
Portioner
Ohje
- 1 kurkku
- 0.5 kypsää tuoretta ananasta
- 2 kypsää mangoa tai isoa omenaa
- 0.5 punaista chiliä
- 1 rkl rypsiöljyä
- maun mukaan vaaleaa tai vaahterasiirappia
- kookoshiutaleita
- Kuori hedelmät. Poista mangon kivi, omenista siemenkodat ja ananaksesta puinen sisus. Paloittele hedelmälihat.
- Halkaise kurkku pituussuunnassa. Leikkaa puolikkaat edelleen pituussuunnassa puoliksi. Poista kurkun siemenet lusikalla. Paloittele suupaloiksi.
- Halkaise chili, poista siemenet ja viipaloi chili.
- Kuumenna pannulla tilkka öljyä, lisää kasvis- ja hedelmäpalat ja kuumenna parin minuutin ajan koko ajan käännellen.
- Nostele ainekset reikäkauhalla tarjoiluastiaan ja valuta päälle siirappia. Viimeistele annos kookoshiutaleilla.
- Nauti jälkiruokana esimerkiksi kermarahkaseoksen tai jäätelön kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Jälkiruoat, makeiset, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät