Hae reseptiä

Täytetyt peruna-pinaattipatongit ja tomaattisalsa

Annosmäärä
Ohje
  • 2.5 kg 10 kpl moniviljapatonki, raakapakaste
  • 0.3 kg rypsiöljy
  • 0.1 kg basilika, pilkottu, tuore
  • 0.03 kg yrttisuola
  • 0.001 kg mustapippuri, rouhe
  • 5 kg peruna, kuutio (10 mm), kypsä
  • 2 kg pinaatti, tuore
  • 1.7 kg juusto, raaste, 15 %
  • 0.7 kg porkkana, raaste, tuore
  • 0.315 kg kananmuna
  • 1.5 kg tomaatti, kuutio, tuore
  • 0.4 kg punasipuli, kuutio, tuore
  • 0.6 kg kurkku, kuutio, tuore
  • 0.008 kg persilja, pilkottu, tuore
  • 0.1 kg rypsiöljy, kylmäpuristettu
  • 0.015 kg yrttisuola

Leikkaa patongit pitkittäin halki. Laita ne uunipellille.
Sekoita öljyn joukkoon basilika ja hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi.
Sekoita yrittiöljy ja mausteet perunakuutioiden joukkoon.
Anna maustua.

Höyrytä pinaatti ja jäähdytä. Purista ylimääräinen neste pois ja hienonna pinaatti. Sekoita pinaatti perunoiden joukkoon ja levitä seos patonkipuolikkaiden päälle.
Sekoita juusto- ja porkkanaraaste ja kananmunat. Levitä kuorrutus patonkien päälle.
Kuorruta patongit 200 asteessa kunnes pinta on saanut kauniin värin. Leikkaa patongit kahtia.

Tomaattisalsa:
Sekoita kuutioidut kasvikset. Mausta öljyllä ja suolalla. Tarjoa erikseen patonkien kanssa.

Luokka:

Juurekset, Lakto-ovovegetaarinen ohjeet, Ohukaiset, tacot ja tortillat, Peruna ja muut tärkkelyskasvit, Salsat, tahnat ja vastaavat, Välipalat ja pienet syötävät, Vihanneshedelmät, Yrtit