Gazpacho, kylmä vihanneskeitto
Annosmäärä
                
                
            
                            Ohje
                        - 1 kpl paprikaa
 - 2 kpl (punaista) nippusipulia
 - 2 kpl valkosipulinkynttä
 - 0.5 kpl kurkku
 - 4 kpl tomaattia
 - 2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
 - 2 rkl tomaattisosetta
 - 2 rkl punaviinietikkaa
 - tilkka sitruunamehua
 - 0.75 tl suolaa
 - mustapippuria myllystä
 - ripaus sokeria
 - 5 tippa(a) tabaskoa
 - 2 dl vettä
 
- jääkuutioita
 - 0.5 kpl kurkku kuutioina
 - 0.5 dl tuoretta, hienonnettua korianteria tai persiljaa
 - paahdettua leipää, patonkia tai rapeita leipäkuutioita
 
- Huuhtele paprikat, halkaise ja poista siemenet ja kannat. Paloittele paprikat ja huuhdottu kurkku sekä tomaatit.
 - Huuhtele ja paloittele nippusipulit. Säästä sipulien varret johonkin toiseen ruokaan. Kuori valkosipulinkynsi ja hienonna.
 - Voit siirtää kasvikset tilavaan astiaan, lisätä joukkoon loput ainekset ja antaa ainesten maustua tässä vaiheessa jääkaapissa, jolloin maut tasaantuvat.
 - Soseuta kasvikset monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Tarkista maku.
 - Jäähdytä keitto täysin kylmäksi ja tarjoa se hellepäivänä niin, että lisäät siihen juuri ennen tarjoilua jääkuutioita.
 - Annostele lautasille kurkkukuutioita, lisää keitto ja ripota pinnalle tuoreyrttiä.
 - Lisäkkeeksi sopivat rapeaksi paahdetut leipäviipaleet tai patonki.
 - Vinkki: Voit halutessasi ensin kevyesti kuullottaa kaikki kasvikset pannulla tilkassa öljyä.
 
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Keitot, Sipulit, Välipalat, pienet syötävät, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti




