Hae reseptiä

Maitohappokurkut

Annosmäärä
Ohje
  • 5 kg avomaankurkkuja
  • kruunutilliä
  • mustaviinimarjan lehtiä
  • tammenlehtiä
  • 5 valkosipulinkynttä
  • (3 - 4 rkl sinapinsiemeniä)
Marinadiin
  • 4 l vettä
  • 180 g merisuolaa
  • 2 dl heraa
  • Keitä vesi ja suola liemeksi ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Lisää hera.
  • Puhdista kurkut ja pistele ne terävällä veitsellä. Lado kurkut ja mausteet kerroksittain astiaan.
  • Kaada suola-heravesi päälle. Aseta pinnalle painolevy siten, että nestepinta peittää kurkut.
  • Kurkut eivät yleensä kuohu käydessään, joten kuohuntatilaa ei tarvitse jättää.
  • Kurkut saavat fermentoitua eli käymisen avulla kypsyä huoneenlämpötilassa, noin 20-26 asteessa. Viikko tai pari on minimiaika, mutta kesto voi olla kolmekin viikkoa.
  • Siirrä kurkut kylmään jääkaappiin tai kylmäkellariin.

Vinkki: Voit ostaa heraa kaupasta. Tai valmista piimäjuustoa kotona, jolloin saat sivutuotteena heraa. Hera kannattaa valuttaa kahvisuodattimen läpi. Kolmas tapa hankkia heraa on nostaa asidofiluspiimää illalla purkillinen huoneenlämpöön. Valuta piimä aamulla kahvinsuodattimen läpi ja käytä valuva hera kurkkujen säilöntäliemeen.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Säilöntäohjeet, Vihanneshedelmät