Hae reseptiä

Ahventa myllärinvaimon tapaan

Annosmäärä
Ohje
  • 12 ahvenfileetä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl korppujauhoja
  • voita tai margariinia paistamiseen
  • runsaasti hienonnettua persiljaa
  • 1 sitruuna
Lisäksi
  • 1 sipuli
  • 1 munakoiso
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 paprika
  • 4 tomaattia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • 4 rkl tuoreita yrttejä hienonnettuina (timjamia, persiljaa, basilikaa, kirveliä)
  • suolaa
  • valkopippuria
  • Tee ensin vihanneshöystö.
  • Kuutioi sipuli, munakoiso ja kesäkurpitsa.
  • Ota siemenet pois paprikoista ja sisukset tomaateista ja leikkaa kasvikset noin 1 cm:n kokoisiksi paloiksi.
  • Murskaa valkosipulinkynsi.
  • Kuumenna öljy, lisää vihannekset ja hauduta pehmeiksi ja maukkaiksi (noin 5 minuuttia).
  • Mausta höystö hienonnetuilla yrteillä.
  • Mausta ahvenfileet suolalla ja pippurilla.
  • Sekoita vehnäjauhot ja korppujauhot keskenään ja jauhota kalafileet seoksessa.
  • Kuumenna pannu hyvin, lisää rasva siirrä kalat pannulle. Vähennä heti lämpöä ja anna kalojen paistua, kunnes ne ovat molemmilta puolilta kullanruskeita ja rapeita.
  • Nosta kalat lautaselle. Ripottele yrttisilppu paistinrasvaan ja puserra sitruunanmehu pannulle.
  • Kaada yrttinen paistorasva kalojen päälle ja tarjoa vihanneshöystön kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kala ja äyriäiset, Pannulla paistetut ruoat, Sipulit, Vihanneshedelmät