Hae reseptiä

Caesarsalaatti

Annosmäärä
Ohje
  • 2 side- eli roomansalaattia
  • 4 viipaletta paahtoleipää
  • parmesaanijuustoa lastuina
Kastike
  • 2 anjovisfileetä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 keltuainen
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • mustapippuria
  • 1 tl sinappia
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl parmesaania raastettuna
  • Huuhdo salaatinlehdet, valuta ja kuivaa. Revi salaatinlehdet suurehkoiksi suupaloiksi.
  • Kuutioi leipäviipaleet ja paahda rapeiksi pannulla uunissa.
  • Kastiketta varten hienonna anjovisfileet ja kuorittu valkosipulinkynsi. Vatkaa sauvasekoittimen avulla keltuaiseen ensin muut kastikkeen aineet paitsi öljy ja juusto. Jatka lisäämällä öljyä vähin erin ohuena nauhana, kunnes kastikkeesta tulee tasaista ja kuohkeaa. Tarkista maku ja lisää parmesaaniraaste.
  • Voit tarjota kastikkeen ja salaatinlehdet erikseen tai keskenään sekoitettuina. Ripota salaatin päälle lopuksi leipäkuutiot ja hieman parmesaaniraastetta.

Vinkki:
Voit lisätä salaattiin kypsiä broilerisuikaleita tai katkarapuja lisäämään salaatin ruokaisuutta.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Välipalat, pienet syötävät