RUCOLA-SALAATTI (Eruca sativa)

Rucola-salaatti on kotoisin Italiasta, missä se kasvaa luonnonvaraisena. Sen lehdet ovat pitkiä, kapeita ja ohuita, eikä se muodosta kerää. Rucolan hienoarominen maku muistuttaa vähän pähkinää ja retiisiä. Rucolan suomenkielinen nimi on sinappikaali, mutta tätä nimeä käytetään harvoin.

Suomessa rucolaa viljellään yleensä ruukuissa. Ruukussa kasvatetun rucolan-salaatin maku on avomaalla kasvanutta miedompi ja pehmeämpi.

Rucola-salaattia käytetään tuoresalaateissa muiden salaattilajien seassa tuomassa hienoa makua. Yrttiöljyissä rucolalla voidaan korvata osa yrteistä.

Rucola-salaattia säilytetään muovipussin sisällä kylmässä, +2 - +5 asteessa, niin lyhyt aika kuin mahdollista.