Fenkolisalaatti
Portioner
                
                
            
                            Ohje
                        - 2 appelsiinia
 - 1 fenkoli
 - pala purjoa
 - 2 rkl manteleita
 - 10 mustaa oliivia
 
- 0.5 dl valkoviinietikkaa
 - 1 tl hunajaa
 - 1 tl tuoretta rosmariinia
 - 0.5 tl suolaa
 - jauhettua mustapippuria
 - 1 dl öljyä
 
- Tee ensin kastike. Lämmitä viinietikka kattilassa ja sulata siihen hunaja. Lisää rosmariini, suola ja pippuri. Vatkaa joukkoon lopuksi öljy. Anna jäähtyä.
 - Kuori appelsiinit kalvottomiksi ja viipaloi. Asettele appelsiiniviipaleet tarjoiluastiaan.
 - Poista fenkolin uloimmat lehdet. Säästä tillimäiset huiskut koristeluun.
 - Viipaloi fenkoli hyvin ohuiksi viipaleiksi ja levitä appelsiiniviipaleiden päälle.
 - Suikaloi purjo, leikkaa mantelit rouheeksi ja levitä salaatin päälle oliivien kanssa.
 - Valele kastike salaattiin ja koristele tillimäisillä fenkolitupsuilla.
 
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät




