Yrttitarhurin risotto
Portioner
Ohje
- 1 rkl öljyä
- 1 sipuli
- 2 porkkanaa
- pala selleriä
- 3 dl ruis-riisiseosta
- hiven suolaa
- 6 dl vettä
- 2 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
- 2 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
- 2 rkl hienonnettua tuoretta salviaa
- Hienonna purjo tai sipuli. Leikkaa porkkanat ja selleri noin sormenpään kokoisiksi kuutioiksi.
- Kuumenna öljytilkka paksupohjaisen padan pohjalla. Kuullota kasviksia hetken aikaa koko ajan sekoittaen.
- Lisää ruis-riisiseos. Mausta suolalla. Lisää vesi ja kypsennä ruokaa parinkymmenen minuutin ajan. Lisää tarvittaessa vettä.
- Hienonna yrtit ja sekoita osa risoton joukkoon ja osa vasta pinnalle.
- Tarjoa liha- tai kalaruoan aromikkaana lisäkkeenä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lämpimät lisäkeruoat, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Yrtit, idut ja versot, pinaatti