Sök efter recept

Yrttitarhurin risotto

Portioner
Ohje
  • 1 rkl öljyä
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • pala selleriä
  • 3 dl ruis-riisiseosta
  • hiven suolaa
  • 6 dl vettä
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta salviaa
  • Hienonna purjo tai sipuli. Leikkaa porkkanat ja selleri noin sormenpään kokoisiksi kuutioiksi.
  • Kuumenna öljytilkka paksupohjaisen padan pohjalla. Kuullota kasviksia hetken aikaa koko ajan sekoittaen.
  • Lisää ruis-riisiseos. Mausta suolalla. Lisää vesi ja kypsennä ruokaa parinkymmenen minuutin ajan. Lisää tarvittaessa vettä.
  • Hienonna yrtit ja sekoita osa risoton joukkoon ja osa vasta pinnalle.
  • Tarjoa liha- tai kalaruoan aromikkaana lisäkkeenä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Lämpimät lisäkeruoat, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Yrtit, idut ja versot, pinaatti