Sök efter recept

Yrttiset kesäperunat

Portioner
Ohje
  • 1 l pieniä varhaisperunoita
  • vettä
  • suolaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia
  • muutama kierros mustapippuria myllystä
  • yrttisuolaa
  • Pese perunat hyvin harjaten. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta keitinvesi pois ja anna perunoiden kuivahtaa.
  • Valele perunoiden päälle ohuelti öljyä ja puserra joukkoon valkosipulin kynsi. Lisää kattilaan basilika- ja persiljasilppu, mustapippuri sekä yrttisuolaa maun mukaan. Ravistele kattilaa, että mausteet sekoittuvat perunoihin tasaisesti tai sekoita varovasti. Varo perunoiden rikkoutumista.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lämpimät lisäkeruoat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Vegetaariset ohjeet