Yrttiset kesäperunat
Portioner
Ohje
- 1 l pieniä varhaisperunoita
- vettä
- suolaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
- 1 rkl hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia
- muutama kierros mustapippuria myllystä
- yrttisuolaa
- Pese perunat hyvin harjaten. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta keitinvesi pois ja anna perunoiden kuivahtaa.
- Valele perunoiden päälle ohuelti öljyä ja puserra joukkoon valkosipulin kynsi. Lisää kattilaan basilika- ja persiljasilppu, mustapippuri sekä yrttisuolaa maun mukaan. Ravistele kattilaa, että mausteet sekoittuvat perunoihin tasaisesti tai sekoita varovasti. Varo perunoiden rikkoutumista.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lämpimät lisäkeruoat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Vegetaariset ohjeet