Yllätystomaatit nyytissä
Portioner
Ohje
- 4 isoa tomaattia
- tomaattien sisukset
- 1 sipuli
- 1 palsternakka tai porkkana
- 0.5 dl puuroriisiä
- 1 valkosipulinkynttä
- 1 rkl tuoretta basilikaa tai oreganoa
- valko- tai viherpippuria
- yrttisuolaa
- Leikkaa tomaateista ”hatut”. Koverra pehmeä sisus varovasti pois ja pane sisukset kattilaan.
- Kuori ja hienonna sipuli ja raasta palsternakka tai porkkana. Hauduta kasviksia ja raakaa riisiä miedolla lämmöllä kattilassa koko ajan sekoittaen noin 10 minuuttia. Puserra tai hienonna joukkoon valkosipulinkynnet ja lisää mausteet.
- Täytä tomaatit seoksella ja pane ”hatut” päälle.
- Laita tomaatit kukin erikseen nelikulmaiseen folioon ja sulje nyytit rypistämällä tiukasti tomaattien päälle.
- Kypsennä tomaatteja grillissä noin 15 minuuttia tai uunissä 200 asteessa 20 minuuttia. Anna tomaattien jäähtyä hetki ennen nyyttien avaamista.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: