Sök efter recept

Viinimarjapiirakka

Portioner
Ohje
  • 2 dl maitoa
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 1 muna
  • 0.5 dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kauraleseitä
  • 0.5 dl öljyä
  • 1 l viinimarjoja
  • 0.5 dl sokeria
  • 1.5 rkl perunajauhoja
  • Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi, jos käytät kuivahiivaa ja kädenlämpöiseksi tuorehiivaa varten. Sekoita kuivahiiva vehnäjauhoihin, tuorehiiva maitoon.
  • Vatkaa muna, sokeri, mausteet ja leseet sekä osa jauhoista maitoon. Lisää rasva.
  • Alusta loput jauhot taikinaan ja anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  • Kauli taikina suoraan leivinpaperin päälle ja siirrä pellille kohoamaan liinalla peitettynä 20 – 30 minuutiksi.
  • Sekoita perattuihin viinimarjoihin sokeri ja perunajauhot. Ripottele marjaseos tasaisesti kohonneelle taikinapohjalle.
  • Paista marjapiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset, Marjat