Viinimarjapiirakka
Portioner
Ohje
- 2 dl maitoa
- 1 pussi kuivahiivaa
- 1 muna
- 0.5 dl sokeria
- 2 tl kardemummaa
- 0.5 tl suolaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kauraleseitä
- 0.5 dl öljyä
- 1 l viinimarjoja
- 0.5 dl sokeria
- 1.5 rkl perunajauhoja
- Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi, jos käytät kuivahiivaa ja kädenlämpöiseksi tuorehiivaa varten. Sekoita kuivahiiva vehnäjauhoihin, tuorehiiva maitoon.
- Vatkaa muna, sokeri, mausteet ja leseet sekä osa jauhoista maitoon. Lisää rasva.
- Alusta loput jauhot taikinaan ja anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
- Kauli taikina suoraan leivinpaperin päälle ja siirrä pellille kohoamaan liinalla peitettynä 20 – 30 minuutiksi.
- Sekoita perattuihin viinimarjoihin sokeri ja perunajauhot. Ripottele marjaseos tasaisesti kohonneelle taikinapohjalle.
- Paista marjapiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: